Visualisera och utforska data i VR

Virtual reality (VR) er en simulerat eller virtuell verklighet som kan användas till att utforska forskningsdata på ett nytt sätt genom att bokstavligen gå rund i den.

Målet med denna handledning är att tillpassa ett VR ramverk till att visualisera din forskningsdata för utforskning i Humanistlaboratoriets VR studie men det skall också fungera på din bärbara dator. Ramverket är baserat på en gratis spelmotor (Unity 3D) och är utvecklad för att skapa interaktiva 3D visualiseringar av stora multidimensionella dataset. Med en kapacitet på hundratals miljoner data enheter kan lister eller tabeller läsas in i ett virtuellt rum som man kan röra sig fritt i medans data parametern och filtreringar är markerad med olika färger och formar.

Grupphandledningen är avsedd för personer som har komplexa dataset och är nyfikna på att utforska dem på ett nytt kreativt sätt. Den inkluderar en introduktion till grundarna i VR, en workshop med praktiska övningar och personlig konsultation.

Ingen förhandskunskap i programmering behövs men är en fördel för en djupare förståelse. För att delta behöver du dataset som du känner väl och en dator med ”Unity 3D” installerat (det finns en gratis version för Mac och Windows).

För information och ansökan, kontakta henrik.gardehumlab.luse.

Gå till sidan aktuella pedagogiska aktiviteter för information om denna grupphandledning ges denna termin.

Sidansvarig: Maja.Peterssonhumlab.luse | 2023-01-19