Grupphandledning i LARM studion

LARM-studion har högkvalitativ ljud- och videoinspelnings-/redigeringsutrustning. Vi erbjuder flera handledningar riktade till forskare och studenter som arbetar med ljud- och/eller videodata. Under handledningarna tillhandahålls all utrustning av LARM-studion och ingen tidigare erfarenhet behövs. LARM är en förkortning för Ljud, Animation, Rörlig media och Musik. 

 

Videoinspelning 

Detta är en praktisk handledning där du kommer att lära dig att använda video- och ljudutrustningen för att producera bra inspelningar. Handledningen tar cirka fyra timmar och omfattar högst åtta deltagare. 

 

360/VR videoinspelning
I den här handledningen kommer du att lära dig grunderna för att spela in 360-video och ljud som kan visas på Virtual Reality-headset eller i en webbläsare. Handledningen pågår i två timmar och omfattar högst fyra deltagare. LARM-studion tillhandahåller all nödvändig utrustning. 

 

Videoredigering med Adobe Premiere Pro 
 Adobe Premiere Pro är en programvara för video- och ljudredigering. Du kommer att lära dig några grundläggande funktioner: hur du importerar och klipper video och ljud, lägger till text, exporterar video. Handledningen kan hållas online eller i LARM-studion beroende på hur många deltagare som anmält sig. Handledningen tar två timmar. 

  

Ljudinspelning 
 Ljudinspelningshandledningen fokuserar på studioinspelningar av tal och kommer att använda den professionella ljudutrustningen i LARM-studion. Handledningen är två timmar och maximalt antal deltagare är sex. 

 

Anpassade handledningar 
 Vi erbjuder även personligt anpassade handledningar för forskare och studenter som planerar att använda LARM-studion eller Humlabbet för sin forskning eller sitt projekt. Dessa handledningar kommer att anpassas efter dina behov och du kommer att lära dig hur du självständigt gör dina egna forskningsinspelningar. Handledningar kan tex vara: flera kameror (som i livesändningar), ljussättning, ljudmixer och programvara för att redigera ljud och så vidare. 

  

För info och ansökningar, kontakta peter.roslundhumlab.luse 

Gå till sidan aktuella pedagogiska aktiviteter för information om denna grupphandledning ges denna termin.

[Translate to Svenska:] Larm studio
[Translate to Svenska:] Larm studio
Sidansvarig: Maja.Peterssonhumlab.luse | 2023-08-29