Covid 19 säkerhetsåtgärder i labbet

Information för användare

Från och med 12 januari 2022 är enbart Mocap studion och det Digitala klassrummet öppna för experimentverksamhet.

För användare som önskar genomföra experimentverksamhet i labbets lokaler från 12 januari gäller följande:

• Alla användare, oavsett om man har ett pågående projekt eller inte, ska diskutera sin planerade verksamhet i labbet med biträdande föreståndaren (user_agreementshumlab.luse) innan nystart.
  • Projektledaren ansvarar för att informera samtliga projektmedlemmar och deltagare om aktuella riktlinjer.
  • Användare och deltagare uppmuntras hålla en armlängds avstånd när det är möjligt i gemensamma utrymmen.
  • Användare och deltagare ska följa folkhälsomyndighetens och 1177 riktlinjer gällande vaccinering, testning och stanna hemma vid symptom.
  • Användare ansvarar för att det finns kontaktinformation till deltagare vid eventuell exponering av smitta.
  • Vid experimentverksamhet som kräver närmre kontakt kan ansiktsmask, visir, och handskar användas.
  • I gemensamma utrymmen samt experimentsstudios kommer det att finnas ansiktsmasker, visir, handskar, ytdesinfektionsmedel och handsprit tillgängligt.
  • I vissa studios finns specifika instruktioner för hur utrustningen ska rengöras, dessa ska följas noga.
  • Var förberedd på att experiment kan behöva ställas in med kort varsel pga sjukdom, och undersök möjligheterna att genomföra tester online.

Hantering av utrustning

• I alla lokaler med teknisk utrustning ska det även finnas, i de fall när så är nödvändigt, specifika instruktioner för rengöring och hantering av utrustning. Denna information ska även finnas på hemsidan under User information för respektive facilitet.
  • I gemensamma ytor ska det finnas handsprit, ytdesinfektion, ansiktsmasker, visir och handskar utplacerat.

Om deltagare:

• Innan deltagarna kommer in, se till att de inte har symtom, till exempel via telefon precis före testet.
  • Skapa kontaktinformation till alla dina deltagare i händelse av ett utbrott.
  • Ge deltagarna din egen kontaktinformation och se till att de kontaktar dig om de utvecklar symtom strax efter testningen. Du är skyldig att rapportera eventuell smitta. Varna också labbets ledning.
  • Glöm inte att desinficera anläggningar och utrustning, och undvik att deltagarna trängs i lokalerna.
  • Var beredd att avbryta testet med kort varsel om du eller någon deltagare visar tecken på sjukdom.

Allmänna riktlinjer för Coronasäkerhet

• Stanna hemma vid första tecken på sjukdom, även om du bara har milda symtom
  • Behåll fysisk distansering.
  • Beakta god handhygien.
  • Stanna inte i universitetets lokaler längre än vad du behöver.
  • Besök labbet när det är färre människor omkring.
  • Använd sidoingången för att komma åt labbet @SOL (se karta nedan).
  • Använd trappan och undvik hissen om du kan.
  • Håll till höger i trappor och korridorer.

Corona virus information från Lunds universitet

Sidansvarig: Maja.Peterssonhumlab.luse | 2022-01-14