Covid 19 säkerhetsåtgärder i labbet

Information för användare

Alla faciliteter är öppna för experimentverksamhet.

För användare som önskar genomföra experimentverksamhet gäller följande:

• Alla användare, oavsett om man har ett pågående projekt eller inte, ska diskutera sin planerade verksamhet i labbet med biträdande föreståndaren (user_agreementshumlab.luse) innan nystart.
  • Användare och deltagare uppmuntras hålla en armlängds avstånd när det är möjligt i gemensamma utrymmen.
  • Användare och deltagare ska följa folkhälsomyndighetens och 1177 riktlinjer gällande vaccinering, testning och stanna hemma vid symptom.
  • Vid experimentverksamhet som kräver närmre kontakt kan ansiktsmask, visir, och handskar användas.
  • I gemensamma utrymmen samt experimentsstudios kommer det att finnas ansiktsmasker, visir, handskar, ytdesinfektionsmedel och handsprit tillgängligt.
  • I vissa studios finns specifika instruktioner för hur utrustningen ska rengöras, dessa ska följas noga.
  • Var förberedd på att experiment kan behöva ställas in med kort varsel pga sjukdom, och undersök möjligheterna att genomföra tester online.

Allmänna riktlinjer för Coronasäkerhet

• Stanna hemma vid första tecken på sjukdom, även om du bara har milda symtom
  • Behåll fysisk distansering.
  • Beakta god handhygien.
  • Stanna inte i universitetets lokaler längre än vad du behöver.
  • Besök labbet när det är färre människor omkring.
  • Använd sidoingången för att komma åt labbet @SOL (se karta nedan).
  • Använd trappan och undvik hissen om du kan.
  • Håll till höger i trappor och korridorer.

Corona virus information från Lunds universitet

Sidansvarig: Maja.Peterssonhumlab.luse | 2022-03-31